καθάρισμα καμινάδας 

η καθαρή καμινάδα είναι εγγύηση για την ασφάλεια σας.
Καθαρισμός Καμινάδας από το τζάκι,τη ξυλόσομπα, το ξυλόφουρνο ή το λέβητα του κτιρίου σας  Πολλά ατυχή γεγονότα  που δυστηχώς συμβαίνουν γύρω μας, μας πείθουν ότι ο καθαρισμός της καμινάδας είναι απαραίτητος. Οχι μόνο γιατί μας προφυλάζει από μια ανάφλεξη στα υπολείματα της καύσης, (καπνιά = κρεόζοτο) που κολάει στο εσωτερικό της καμινάδας αλλά και για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργεία του συστήματος.


  Ο σωστός χρόνος καθαρισμού είναι στο τέλος της χειμερινής περιόδου που πραχτικά σας  απαλάσει από τα υπολείματα της καύσης, την μυρωδιά στις υγρές ημέρες της άνοιξης και τα  σωματίδια που πέφτουν μέσα από τη καμινάδα το καλοκαίρι και λερώνουν το σαλόνι σας.


Σύνχρονα μηχανήματα, πείρα και επαγγελματισμός εγγυούνται τέλειο αποτέλεσμα, σύντομα,  χωρίς να λερώνουμε το σπίτι σας και κυρίως οικονομικά.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΑΣ

  Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια καλή και αποδοτική φωτιά στο σπίτι σας είναι να χρησιμοποιήτε   μόνο ξερά (παλαιομένα) ξύλα. 

  Προσπαθήστε να έχετε ¨σχίσει¨τα ξύλα στη μέση πρίν τα ρίξετε στη φωτιά. 

  Η φλόγα από τη φωτιά δεν πρέπει να ανεβαίνει μέσα στην καμινάδα.

  Χαρείτε το τζάκι σας με σύνεση, μην το γεμίζετε με ξύλα εάν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

 ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑ;

  Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τον καθαρισμό σε δεκάδες καμινάδες από τζάκια και ξυλόφουρνους,  μας διδάσκει ότι ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται

 α)ανάλογα με την ποσότητα κατανάλωσης σε ξύλα, 

 β) της ποιότητας και του ποσοστού υγρασίας των ξύλων και

 γ) ανάλογα με την διαδρομή της καμινάδας δηλαδή το μήκος της και τις γωνίες που σχηματίζει.

  Σε κάθε περίσταση μπορείται μόνοι σας να ελέγξετε το εσωτερικό της εστίας με έναν φακό έτσι ώστε να αποφασίσεται εάν χρειάζεται καθάρισμα. Όταν βλέπεται τη κάπνα να σχηματίζει στρώμα πάχους ενός ή και δύο εκατοστών είναι η ώρα να καθαρίστεί το τζάκι σας από ένα επαγγελματία καθαριστή.


  Στατιστικά και σε γενικες γραμές τα τζάκια που ανάβουν κάθε μέρα και για πολλές ώρες  είναι λογικό να καθαρίζονται στο τέλος κάθε χειμώνα. 

  Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι τα "ενεργειακά τζάκια" έχουν ώς αρχή λειτουργείας την καθυστέρηση του καπνού στο εσωτερικό της εστίας. Αυτό απλά σημαίνει ότι χρειάζωνται συχνότερο καθαρισμό από τα απλά τζάκια.☛ ιστιολόγιο με πληροφορίες για το τζάκι σας...


 Φωτογραφίες από καθαρισμό καμινάδας.
 e-mail:info@alfacleaning.gr   ΡΟΔΟΣ 85107   τηλ/φαξ:+30 2244048229   κιν:+30 6979042044